Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Solnedgangskonsert på Christiansfjeld festning

6. august 2020 kl. 20:00 22:00

To spektakulære scener får besøk av Ole Edvard Antonsen og hans utvidede band under årets festspill: Christiansfjeld festning i Elverum sentrum og Knettsetra i Trysil.

Ole Edvard Antonsen, en av verdens fremste trompetsolister, en «eksportvare” til store deler av verden og festspillenes egne kunstneriske leder, får med seg enda flere enn sin faste dyktige stab av musikere på disse konsertene. Dørene åpner klokka 20.00 så publikum kan få kjøpt seg noe godt i glasset og finne sine plasser før konserten begynner en time senere. Fra scenene blir det nyskrevet og stemningsfull musikk komponert av Antonsen. Og i retning Budor og Nordhue blir det (forhåpentlig) et rosarødt fargeskjær som synker ned i vest.

Christiansfjeld festning

Christiansfjeld festning ligger i Elverum sentrum. Dette er en festning med historisk betydning og spor etter gammel militær aktivitet. Det er også et område for tur og trening, rekreasjon, filosofering og ikke minst bær, sopp og blomster. Nå tar Festspillene i Elverum i bruk festningen som konsertarena i natteskumringen. Christiansfjeld, festning (Hammersborg- eller Hamarsbergskansen) er en nedlagt skanse i Leiret, sentrum av Elverum. Rester av murene er bevart. Området er i dag friluftsområde. Anlegget ble anlagt 1683 av feltmarskalk, grev Wedel Jarslberg som Hammersborg skanse, og to år senere gitt navnet Christiansfjeld ved Christian 5s befaring. Festningen ble senere utvidet med en ytre voll med tenaljeverk og flere batteristillinger, og hadde i 1716 en besetning på 264 mann og var bestykket med 17 kanoner og 3 mortere. Christiansfjeld festning var aldri i kamp, men utgjorde likevel en viktig nordre flanke i en kjede av festninger mot øst fra Halden og nordover.

Christiansfjeld festning

Gml. Trysilvei
Elverum, 2409 Norge
+ Google-kart