Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Skrik fra Nordhue

4. august kl. 22:30 23:45

Du sitter ute på fjelltoppen Nordhue 772 meter over havet nær grensen mellom Løten og Elverum. Du og noen hundre andre så sola gå ned i vest for en snau time siden. Med den forsvant utsikten over Hedmarksvidda og store deler av Sør-Østerdal. Nå er det mørk på alle kanter. I et dunkelt lys på scenen ser du silhuetten av en mann: Alias Edvard Munch.

”Skrik fra Nordhue” er en spektakulært, overraskende og underholdene forestilling med
internasjonale og lokale samtidskunstnere. De har skrevet, komponert og framfører ukjente og kjente historier i en musikalsk, rocka og poetisk tidsreise. Utgangspunktet for forestillingen er Munchs verdensberømte maleri ”Skrik”. I 1893 representerte det noe tidstypisk og noe annerledes. Det brøt med tradisjonen om å male fotografisk og uttrykte i stedet svært sterke følelser. Topp3 som står bak produksjonen i samarbeid med blant andre Festspillene i Elverum og Teater Innlandet, spør hva som gjør Skrik aktuelt i dag.

Det kunstneriske svaret får publikum fra nyskrevne tekster av Merete Morken Andersen (Hamar) og Sigmund Løvåsen (Trysil) kombinert med eldre tekster av Dagny Juel, Stanislaw Przybyszewski og Edvard Munch. Frode Haltli (Våler) står for den nyskrevne musikken sammen med Andrej Nebb fra Polen. Andre musikere er Ole Nilssen (Løten), Espen Wensaas, Rasmus Kjorstad og Ådalsbruk musikkforening (Løten). Blant skuespillerne finner vi Knut Erik Engemoen (Elverum), Hanne Dieserud, Anne Bolette Stang og Lars Øyno. Danserne er fra Ps:Dance i Hamar, koreografert av Therese Slob (Hamar). Initiativtakere og medvirkende er Topp3: Kulturarbeider Kristin Solberg (Løten), scenograf og billedkunstner Erik Annar Evensen (Løten / Ringsaker) og regissør Brantzeg (Ringsaker), som har regien for Skrik på Nordhue sammen med Lars Øyno.

”Skrik fra Nordhue” er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord, Fond for utøvende kunstnere, Løten og Elverum kommuner.

Det settes opp busser til/fra Nordhue:

  • Elverum: Elverumshallen og Elverum togstasjon
  • Hamar: Hamar Busstasjon og Vikingskipet
  • Løten: Myklegard og Budor

Avgang alle steder kl. 20.30.

Publikum bes ta med noe å sitte på og kle seg etter forholdene, men legg igjen paraplyen hjemme. Bakken Øvre står for servering hvor man kan få kjøpt mat og drikke.

Nordhue

Nordhue
Elverum, 2411 Norge
+ Google-kart