Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Festpillutstilling: Janne Gill Johannesen og Annette Hveem Narum

1. august 2020 kl. 12:00 30. august 2020 kl. 16:00


I årets festspillutstilling stiller Galleri EKG ut to kunstnere: Janne Gill Johannesen og Annette Hveem Narum. Utstillingen åpnes lørdag 1. august kl. 12. Begge kunstnere er tilstede under åpning.


Janne Gill Johannesen – «Apostrofe» malerier

Janne Gill Johannesen maler i et minimalistisk billedspråk. Hun sier selv at bildene er fortellinger i førsteperson, i assosiasjonene er motivene. «Jeg jobber med allegorier i et minimalistisk billedspråk, detaljer, som en duk eller gardin, kanskje fra et nederlandsk barokkstilleben eller vestlandslandskap fra skogen eller ved sjøen.

Ofte kan det lyse, lette bevegelige settes i kontrast eller i relieff til noe mørkt, fast.

«Jeg forsøker å unngå at figurasjonen skal forstyrre komposisjonen av billedrommet – det uunnværlige er borte. Utstillingen på Hamar har arbeidstittelen «apostrofe» (retorisk henvendelse til et fraværende eller tenkt du)

Mer om Janne Gill Johannesen: https://www.galleriekg.no/categories/janne-gill-johannesen

Annette Hveem Narum – «Lyd bak stillhet» malerier

Annette Hveem Narum har utviklet et lyrisk følsomt billeduttrykk hvor store gråaktige, lyse skyformasjoner er antydet. Vi ser en gammel rød låve, et gårdshus i svakt kremhvit, nydelig plassert under det store gråblåe himmelrommet. Vi kan tenke oss at vi befinnes oss på det åpne Totenske landskapet, her skildret med hjerte.

Kunstneren sier selv «Jeg søker etter nyanser i de små og store kontrastene. Variasjoner i valørene og bruddene i fargeklangene, som nesten skjærer, men likevel harmonerer. Store stille flater, opp mot små sammensatte elementer».

Mer om Annette Hveem Narum: https://www.galleriekg.no/categories/annette-hveem-narum

Siste utstillingsdag er 30. august.

Galleri EKG

Strandgata 71
Hamar, Norge
+ Google-kart