Laster Hendelser

« All Hendelser

Festspillutstilling på Galleri EKG

3. august 2019 kl. 13:00 26. august 2019 kl. 17:00

«Vi som elsker trær er en egen rase. Vi kan stillhet, vi kan tålmodighet, vi bygger reder og graver huler i snøskavler med plass til appelsiner og kakao.. Vårt tre, sier vi, og stryker over en fjellbjerk. Da får vi kraft til å gå ut i verden og la skog være skog, tre være tre inntil vi igjen trenger det for styrke. 

Vi som elsker trær er betraktere. Vi ser at folk løper hit og dit, bidrar og formidler og gir glede til oss betraktere. Vi samler og registrer, vi fanger øyeblikk i strøk og strek. Når tvilen blir for sterk går vi til skogen og står helt stille. Vårt tre, sier vi og stryker over sjela og slik blir kunsten til. Tre for tre, bilde for bilde.» Ingri Egeberg 2019

Ingri Egeberg (født 1951 i Hamar, bosatt i Bergen) er en norsk billedkunstner, grafiker, tegner og forfatter. Hun er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen 

Egeberg har utgitt over tjue bøker, særlig bildebøker, både for voksne og barn. Hun har også lagd to tegnefilmer og en serie for Barne-TV. Egeberg er dessuten leder i NBK, HKS og BKFH   samt styremedlem i Nasjonalgalleriet, Samtidsmuseet, Norske Grafikere., Bergen Kunsthall og Kunsthøgskolen i Bergen.  

Egeberg mottok Kulturdepartementets bildebokpris i 1986 og sølv i Årets vakreste bildebok 1999. Hun har også blitt nominert til Bregeprisen to ganger.

Siden 1976 har Ingri Egeberg hatt over 60 separatutstillinger, utsmykket blant annet Galleriet og Hotell Neptun  i Bergen, og blitt innkjøpt av blant annet Riksgalleriet, Nasjonalgalleriet, Stortinget, Norsk kulturråd og Ciurlionis Museum of Modern.

Galleri EKG

Strandgata 71
Hamar, Norge
+ Google Map