Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Aukrust i 101

9. august 2021 kl. 19:00 21:00

Festspillene i Elverum inviterer til konserten Aukrust i 101 på Terningen Arena mandag 9. august. Ungdomssymfonikerne framfører musikk fra kjente og kjære Flåklypa-filmer iblandet andre innslag fra Kjell Aukrust fantasirike univers.

Nå er 101 ute! I 2020 hadde Kjell Aukrust blitt 100 år, og skulle feires med stor ståhei. Men han var jo aldri så god på dette med tall har han aldri vært, sier kunstnerisk leder, Ellen Engh i Huset Aukrust. 100-årsjubileet til Aukrust ble hardt rammet av korona-pandemien. Men nå blir det klart for den etterlengtede konsertopplevelsen i samarbeid med Ungdomssymfonikerne og Festspillene.

Groven solist

Solist med Ungdomssymfonikerne er Sigmund Groven på munnspill. Mange vil glede seg til Reodors Ballade – det mest kjente stykket fra filmen Flåklypa Grand Prix. De øvrige stykkene er hentet fra filmene og Flåklypa-balletten, som ble uroppført på Operaen i 1983. Dirigent med Ungdomssymfonikerne er Ingar Bergby. Alle stykkene kommer i nye arrangementer som er spesialskrevet for symfoniorkesteret. Skuespilleren Ivar Nergaard er konferansier og leser tekster av Aukrust. Solan og Ludvig tar turen fra Flåklypa for å hylle sin opphavsmann og Fabelaktiv viser et film-klipp av, om og med Kjell Aukrust.

Nyskrevet med hagle

Aukrust var lidenskapelig opptatt av både musikk og idrett. Hvem andre enn Kjell kunne vel funnet på å komponere med hagle? Nå har Solan Gundersen trådt til og bidratt med et helt nytt stykke som er komponert med nypussa våpen ute i inspirerende omgivelser! På pressekonferansen i dag (onsdag) ble stykket urframført av kunstnerisk leder Ole Edvard Antonsen i Festspillene i Elverum til dundrende applaus fra opphavsmannen.

Landsskytterstevnet

Solan og Ludvig kommer også til den felles åpningen av Festspillene i Elverum og Landsskytterstevnet fredag 6. august. Da er det planlagt folkefest på Rådhusplassen i Elverum. (Smittevernshensyn kan endre planene). NRK kommer til å sende direkte fra Kongepokal-skytingen og utdelingen på Terningen. Arrangørene regner med at Solan ser sitt snitt til å gå nasjonalt med litt breial oppførsel..  

I Aukrusts ånd

Kjell Aukrust har gitt oss tegning, tekst og malerier. Eventyrlige påfunn og vare stemninger gikk hånd i hånd i alt han gjorde. Fantasien boblet rett under overflaten. Han så de små detaljene og løftet dem frem med sin lune humor og sin omtanke. Han var nysgjerrig, spontan og raus i møte med publikum. Han lot seg rive med og begeistre. Konserten i Terningen Arena blir i Aukrusts ånd.

Terningen Arena

Hamarvegen 112 Norge + Google-kart