Meny

MENY

Søk

SØK

Festspillene i Elverum FiE
Meny

MENY

Nyheter

 Inbal (83) dirigerer Ungdomssymfonikerne igjen:

– Unge med kjærlighet til musikken

Den verdenskjente dirigenten Eliahu Inbal ser fram til å lede Ungdomssymfonikerne (US) på Avslutningskonserten under Festspillene i Elverum lørdag 10. august.

Konserten med US sist sommer var fantastisk. Atmosfæren var fylt av entusiasme og kjærlighet for musikk, sier Inbal, som er glad for å få komme tilbake og dirigere Mahlers 9. symfoni med de mer enn nitti unge symfonikerne. _ Mahlers 9. symfoni er en av de største som noensinne er skrevet, mener Inbal.

AKTIV

I 2016 markerte Eliahu Inbal sin 80-årsdag,. Han er fortsatt aktiv og har blant annet turnert i Asia de senere år. Inbal ble født i Israel og studerte fiolin og komposisjon ved Jerusalem Music Academy, før han fullførte sine studier ved Conservatoire National Supérieur i Paris på anbefaling av Leonard Bernstein.

45 ÅR

I alle år siden 1974 (med unntak av ett) har US gjennomført sitt sommerkurs i Elverum. Hit kommer unge musikere fra Norge og en rekke andre land for å bli enda dyktigere. Øvinger skjer individuelt, i grupper og i orkesteret en ukes tid før festspillene åpner 2. august.  I festspilluka øver de til en populærkonsert og avslutningskonserten med Inbal.

THEDÉEN

På Åpningskonserten er cellisten Torleif Thedéen solist med Lutoslawskis cellokonsert. US framfører også Stravinskjijs ”Petrushka”, begge med Johannes Gustavsson som dirigent. Gustavsson er kunstnerisk leder for Ungdomssymfonikerne. Han er kjent for sin energi, karisma, eleganse og følsomhet – egenskaper som har gjort ham svært etterspurt som dirigent for både symfoniorkestre og operaer i Norden og utenlands.


lukk