Meny

MENY

Søk

SØK

Festspillene i Elverum FiE
Meny

MENY

Les mer

Eliahu Inbal, dirigent


Etter å ha vunnet førstepris i Cantelli dirigentkonkurranse i en alder av 26 år, har Eliahu Inbal hatt en internasjonal karriere som leder av de fremste orkestrene over hele verden. Gjennom årene har han blitt utnevnt til sjefdirigent for Frankfurt Radio Symphony Orchestra (hr-Sinfonieorchester), Teatro La Fenice i Venezia, RAI National Symphony Orchestra, Konzerthausorchester Berlin, Tsjekkiske filharmoniske orkester og Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, som oppnevnte ham til æresdirigent i 2014.

Under sin periode som sjefdirigent i hr-Sinfonieorchester (1974-1990), der han i dag er æresdirigent, utmerkte Eliahu Inbal seg som en fremragende musikalsk personlighet av vår tid. Den karismatiske israelske dirigenten, som bor i Paris, mottok internasjonal anerkjennelse for sine tolkninger av Mahler og Bruckner med en rekke prisbelønte innspillinger (Deutscher Schallplattenpreis, Grand Prix du Disque) og han var den første til å ta spille inn de opprinnelige versjonene av Bruckners symfonier.

I 2016 markerte Eliahu Inbal sin 80-årsdag, men han er fortsatt aktiv og har blant annet turnert i Asia de senere år. Eliahu Inbal ble født i Israel og studerte fiolin og komposisjon ved Jerusalem Music Academy, før han fullførte sine studier ved Conservatoire National Supérieur i Paris på anbefaling av Leonard Bernstein. Hans lærere der inkluderte Louis Fourestier, Olivier Messiaen og Nadia Boulanger.

Konserter


Avslutningskonserten


lukk