Meny

MENY

Søk

SØK

Festspillene i Elverum FiE
Meny

MENY

Spillesteder

Elvarheim, Elverum


Elvarheim var opprinnelig navnet på hele rådhuset i Elverum. Nå er det kafélokalene i kjelleren som bruker navnet. Elvarheim ligger i Elverum sentrum.

Les mer


Elverum kirke


Elverum kirke er en korskirke bygd i 1736, og ligger i Elverum sentrum.

Les mer


Elverum Kulturhus


Elverum Kulturhus er et regionalt kulturhus og er et flerbrukshus med saler tilrettelagt for konserter. Både Storstua og Veslestua har digitalt lydanlegg og 3D

Les mer


Elverum Rådhus, festsalen


Elverum Rådhus ligger i Elverum sentrum.

Les mer


Elverum Rådhus, foajeen


Elverum Rådhus ligger midt i Elverum sentrum.

Les mer


Gaarder gård, Elverum


Festspillene i Elverum har hvert år konsert i salen i hovedhuset på Gaarder Gård – denne nydelige gården som har vært så historisk viktig for byen er verd et besøk i seg selv!

Les mer


Gravberget Gård


Gravberget Gård har Olavsrosa. «Her har man tatt vare på kulturarven og gjort den tilgjengelig for alle», sa styreleder i Norsk Kulturarv. Gravberget Gård har eget museum og landhandel med kortreiste varer.

Les mer


Gravberget kirke


I 1955 bygde Aktieselskapet Borregaard kirken som en gave til befolkningen i Gravberget. Kirken er formet som et grantre, og er en slags moderne stavkirke. Kirken er av Life kåret til et av de…

Les mer


Hamar kulturhus


Kulturhuset i Hamar åpnet i 2014 og er et bygg med et spesielt arkitektonisk uttrykk.

Les mer


Hamardomen


Den vakre glasskatedralen er helt unik med sin storslagne arkitektur. Omkranset av stål og glass står buegangen og ruinene av den gamle Hamar domkirke. Den fine klangen gjør Hamardomen velegnet til konserter og du…

Les mer


Kunstbanken


I tillegg til festspillkonserten er det verd å besøke Kunstbanken som viser utstillingen Granspråket. Bygget fikk Hamar kommunes Byggeskikkpris 2007 for den flotte moderniseringen og bruksendringen.

Les mer


Melgården, Åmot


Melgården er en storgård i Åmot i Østerdalen, i de gamle skogsbaronenes rike. Bygningen har en eiendommelig blanding av empire og sveitserstil og fremstår som pompøs, men likevel yndig.

Les mer


Rådhusplassen, Elverum


Elverum Rådhus ligger i Elverum sentrum.

Les mer


Sorknes Gård, Rena


Sorknes Gård har lang tradisjon som konsertsted under Festspillene i Elverum. I musikksalongen har det vært mange storheter og det vakre interiøret ble hentet direkte fra den aller første verdensutstillingen i Paris.

Les mer


Stange kirke


Stange kirke er en av Norges eldste middelalderkirker. Det nåværende kirkebygget er antatt oppført omkring 1250 eller rett før og har en veksling mellom romanske og gotiske stilformer.

Les mer


Stupetårnet, Hamar


Stupetårnet på Hamar står på Koigen i Hamar by langs Mjøsa.

Les mer


Terningen Arena, Elverum


Terningen Arena ligger ca 2,5 km unna Elverum sentrum.

Les mer


Våler kirke


Våler kirke har vunnet flere høythengende arkitekturpriser, blant annet Statens byggeskikkpris 2016. Det unike og vakre bygget er verd et besøk i seg selv. Kirken er tegnet av arkitekt Espen Surnevik.

Les mer


lukk