FiE Festspillene i Elverum
Søk

SØK

Meny

MENY

Meny

MENY

Åpningskonsert


Ole Paus åpner Festspillene 2017. Ungdomssymfonikerne fremfører under ledelse av Christian Eggen Johannes Rustens «Overture til Elverum» og «Elverumssangen» sammen med Elverum Mannskor. Etter dette er det åpningskonsert med Ungdomssymfonikerne og Aksel Rykkvin som solist.


Offisiell åpning av Festspillene i Elverum 2017
Korte hilsningstaler. Ole Paus åpner Festspillene 2017. Ungdomssymfonikerne fremfører under ledelse av Christian Eggen Johannes Rustens «Overture til Elverum» og «Elverumssangen» sammen med Elverum Mannskor.

Åpningskonsert med Ungdomssymfonikerne
Vi ønsker velkommen til en åpningskonsert med store kontraster med tematikk fra det himmelske til det mørkeste, fra skapelse til død, fra det uskyldige til det moralsk forkastelige.

Det unike unge talentet Aksel Rykkvin med sine imponerende vokalprestasjoner tar oss med inn i Skapelsen som engelen Gabriel og synger om den tredje dagen der Gud skapte planter, frukt og blomster. Gustav Mahlers «Das himmlische Leben» beskriver himmelen fra et barns synsvinkel, og det å få høre denne sunget av en strålende guttesopran kommer til å bli en himmelsk opplevelse!

Béla Bartóks Den Mirakuløse Mandarin, derimot, omhandler moralske bannlyste temaer som prostitusjon, svindel, erotikk og mord. Verket er en enakters pantomimeballett skrevet i 1918–19, men først urfremført i 1926. Premieren ble en skandale og verket ble bannlyst av moralske årsaker. Opprinnelig komponert for en pantomime, er musikken beskrivende, kraftfull og malerisk for handlingen som utspiller seg. Basert på historien til Melchior Lengyel går handlingen i korte trekk ut på at tre kjeltringer lokker til seg kunder ved hjelp av en ung prostituert for å rane dem. De fleste gjestene er blakke, men når en velstående kineser avlegger en visitt, skaper det tumulter som ender i drap.

Joseph Haydn (1732–1809): «Nun Beut Die Flur» fra Skapelsen
Wolfgang Amadeus Mozart (1751–1791): «Voi che sapete» fra Figaros bryllup
Wolfgang Amadeus Mozart: «Non so piú cosa son, cosa faccio» fra Figaros bryllup
Gustav Mahler (1860–1911): «Das himmlische Leben»

* PAUSE *

Béla Bartók (1881–1945): Den mirakuløse mandarin, Op. 19

lukk

Hovedsamarbeidspartner:

Sparebanken1

Offisielle samarbeidspartnere:

Elverum Energi Østlendingen Eidsiva

Takk til:

Hedmark fylkeskommune Norsk Kulturfond Elverum Kommune

Hovedsamarbeidspartner:

Sparebanken1

Offisielle samarbeidspartnere:

Elverum Energi
Østlendingen
Eidsiva

Takk til:

Hedmark fylkeskommune Norsk Kulturfond Elverum Kommune