FiE Festspillene i Elverum
Søk

SØK

Meny

MENY

Meny

MENY

Eggen overtar på dirigentpodiet


Hans Ek, som står bak Dance Music Symphony, har dessverre røket en sene og er forhindret fra å dirigere konserten. Men ingen ringere enn Christian Eggen har sagt seg villig til å overta.


Eggen debuterte som 16-åring og plasserte seg fort blant våre fremste pianister. CD-utgivelsen med Carl Nielsens klaververker i 1994 satte en ny standard, skrev den danske avisen Politiken. I dag er Christian Eggen blant Europas ledende dirigenter for samtidsmusikk, og opptrer jevnlig med ensembler som tyske musikFabrik og franske Ensemble Intercontemporaine. Listen over komponister han har samarbeidet nært med inneholder noen av de viktigste i vår tid: Cage, Lutoslawski, Xenakis, Lachenmann, Kurtág, Lindberg, Saariaho, Bent Sørensen, for å nevne noen. Hans arbeide med Oslo Sinfonietta og Cikada har brakt disse frem i første rekke av nordiske ensembler. Cikada fikk Nordisk råds musikkpris i 2005.

Som komponist har Christian Eggen et bredt spekter. Hans produksjon omfatter teater- og filmmusikk, kammermusikk, orkestermusikk og elektroakustiske installasjoner. Han har også vært aktiv som jazzmusiker, i band med Terje Rypdal og med jazzgruppen Søyr.

Christian Eggen har også fått Spellemannprisen, Lindemanprisen, Oslo bys kunstnerpris, og to ganger har han mottatt Kritikerprisen – først i 1999 for sin innsats som festspillartist under Festspillene i Bergen, og i 2015 for en konsert med Lachenmann og Oslo Sinfonietta. I 2007 utnevnte Kong Harald ham til Kommandør av St. Olavs orden.

lukk

Hovedsamarbeidspartner:

Sparebanken1

Offisielle samarbeidspartnere:

Elverum Energi Østlendingen Eidsiva

Takk til:

Hedmark fylkeskommune Norsk Kulturfond Elverum Kommune

Hovedsamarbeidspartner:

Sparebanken1

Offisielle samarbeidspartnere:

Elverum Energi
Østlendingen
Eidsiva

Takk til:

Hedmark fylkeskommune Norsk Kulturfond Elverum Kommune