Meny

MENY

Søk

SØK

Festspillene i Elverum FiE
Meny

MENY

Gjestekonsert i Oslo:

Tidenes hyllest!
Du får det kjente og kjære og en del helt nytt.
Framført av et stjernelag av musikere og artister!

Velkommen til årets høydepunkt for feiringen av Vidar Sandbeck, som ville fylt 100 år i år. Jubileumsforestillingen i Oslo Konserthus lørdag 8. september kl. 19:00 blir tidenes hylles av visekunstneren fra Åmot i Østerdalen, mannen bak landeplager som «Pengegaloppen», «Bildilla», «Et Lite Miniskjørt» og «Gull og Grønne Skoger».

Stjernelaget i Oslo Konserthus er samlet sammen av kunstnerisk ansvarlig Tom S. Lund. I 2003 produserte han plata Gull ifra Grønne Skoger, et album hvor en rekke kjendiser var med og ga mange av Vidar Sandbecks viser et nytt liv. Nå har han fått med seg blant andre Øystein Sunde, Ingrid Bjørnov, Halvdan Sivertsen, Ole Edvard Antonsen og Henning Sommerro på hyllesten av Sandbeck i Oslo Konserthus.

Tom S. Lund har også signert den største kunstneriske satsingen i jubileumsåret: Ukjent Gull Ifra Grønne Skoger. Han har tonesatt et 30-talls ukjente dikt av Vidar Sandbeck. Urframføringen under Festspillene i Elverum tidligere i sommer ble en suksess. De lyriske tekstene iført Lunds rytmiske, harmoniske og melodiøse egenart er allerede betegnet som nytt gull i Sandbecks kulturarv. Tom S. Lund med band lar deg ta del i gullet på jubileumskonserten.

Vidar Sandbeck viser har gledet og berørt mer enn en hel generasjon nordmenn (og svensker). I jubileumsåret når hans viser og forfatterskap ut til nye generasjoner. Hittil i år er det kommet tre nye CD-er, det er holdt ca 200 forestillinger med hans viser, dikt og øvrige forfatterskap. Han har inspirert alt fra 500 korsangere til hiphoppere. NRK lokalt og nasjonalt har hatt mer enn 90 radioinnslag hittil i år.

Sandbeck vokste opp i fattige kår på småbruket på Åsta sør for Rena. Han var med sin far, som var aktiv kommunist, tett på førkrigstidens politiske konflikter. Sandbeck ville egentlig bli fiolinist, men ga opp karrieren etter noen år. Han prøvde seg i mange yrker før han endelig slo igjennom i 1959 med «Pengegaloppen», en vise hvor han bruker humor for å omtale et samtidsfenomen. Samfunns- og samtidskommentatoren Sandbeck har inspirert de som står på scenen 8. september. Nå gir de en hyllest tilbake til Sandbeck og publikum.

Foto: Delphin, Rigmor Dahl / Oslo Museum

lukk