FiE Festspillene i Elverum
Søk

SØK

Meny

MENY

Meny

MENY

Ungdomssymfonikerne

Les mer om artisten

Ungdoms-symfonikerne


Ungdomssymfonikerne ble grunnlagt i 1973 av Leif Jørgensen (tidligere konsertmester i Oslo-Filharmonien), Harry Kvebæk (tidligere solotrompetist i Oslo-Filharmonien), og Karsten Andersen (tidl. sjefsdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester). Orkesterets målsetning har fra starten av vært å gi unge musikere på vei mot en profesjonell karriere erfaring i å spille i et fullt utbygget symfoniorkester og å fremføre sentralt orkesterrepertoar. Flere hundre musikere har spilt i orkesteret og mange av dem er siden ansatt i profesjonelle orkestre i Norge og i utlandet.

Ungdomssymfonikerne har turnert verden over og spilt sammen med verdens mest anerkjente soloartister og dirigenter. For eksempel ble orkesteret i 1997 invitert til å fremføre alle Beethovens symfonier under ledelse av Marc Soustrot på Beethovenfestivalen i Bonn. I de senere år har Ungdomssymfonikerne turnert i Norge og besøkt København og Berlin en rekke ganger. Senest i 2016 gjestet orkesteret festivalen Young Euro Classic i Berlin der de høstet strålende kritikker for sin fremførelse av Symphonie Fantastique av Berlioz.

Noen av dirigentene og solistene som Ungdomssymfonikerne har spilt med de siste årene er Juanjo Mena, Vasily Petrenko, Andrew Manze, Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Solveig Kringlebotn, Håkan Hardenberger, Barbara Hendricks, Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Arve Tellefsen, Elisabeth Nordberg-Schulz og Ole Edvard Antonsen.

Følg Ungdomssymfonikerne på Instagram
Følg Ungdomssymfonikerne på Facebook

Konserter


Avslutningskonsert

Lunsjkonsert

Dance Music Symphony

Åpningskonsert

lukk

Hovedsamarbeidspartner:

Sparebanken1

Offisielle samarbeidspartnere:

Elverum Energi Østlendingen Eidsiva

Takk til:

Hedmark fylkeskommune Norsk Kulturfond Elverum Kommune

Hovedsamarbeidspartner:

Sparebanken1

Offisielle samarbeidspartnere:

Elverum Energi
Østlendingen
Eidsiva

Takk til:

Hedmark fylkeskommune Norsk Kulturfond Elverum Kommune