FiE Festspillene i Elverum
Søk

SØK

Meny

MENY

Meny

MENY

Artister

Aksel Rykkvin


14-åringen Aksel Rykkvin ble Årets musiker i januar i år da han vant Ung­dommens musikkmesterskap på Norges Musikk­høgskole på tvers av alle sang- og instrumentaldisipliner.

Les mer


Bugge Wesseltoft


Bugge Wesseltoft er tangentinstrumentalist, komponist, bandleder og produsent som holder 50–100 konserter årlig over hele verden. Han er aktiv innen jazz, rock og beslektet musikk.

Les mer


Buljo + Fjellheim Mortensson


Georg Buljo sitt navn dukker opp i sammenheng med en rekke artister innen flere genre, som folkemusikk, viser og pop. Marja Helena Fjellheim Mortensson er en av de få som synger seg på sørsamisk.

Les mer


Catharina Chen


Hun begynte å spille fiolin som femåring og allerede som åtteåring var Catharina Chen solist med de store orkestrene i Norge. Ikke rart hun fikk merkelappen ung og lovende på seg.

Les mer


CC Cowboys


CC Cowboys topper utefesten fredag under Festspillene i Elverum og Elverumsdagene.

Les mer


Christian Eggen


Christian Eggen er dirigent, pianist og komponist, med studier i Wien, Salzburg, Oslo, Paris og New York.

Les mer


Christian Vásquez


Christian Vásquez fra Venezuela er sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester. Da han var 9 år gammel fikk han for første gang høre et symfoniorkester og ble så betatt at han ville lære seg å spille. Uken etter…

Les mer


Duo Koroliov


Duo Koroliov består av pianistene og ekteparet Evgeni Koroliov og Ljupka Hadzigorgieva. Han verdenskjent pianist fra Russland, hun pianistinne fra det tidligere Jugoslavia.

Les mer


Erik og Kriss


Den norske popgruppen Erik og Kriss slo gjennom på nettet med låten «Bærums­gramatikk» i 2004. Bærums­guttene lager i hovedsak lystige låter og under Elverumsdagene danser vi oss inn i natten i regi av Festspillene…

Les mer


Evgeni Koroliov


Koroliov er verdenskjent for sine eminente tolkninger av J.S. Bach. Han studerte ved musikkonservatoriet i Moskva.

Les mer


Farmers Market


Stian Carstensen har gjestet Festspillene i Elverum mange ganger og ofte i nye sammensetninger. Nå er han tilbake med Farmers Market.

Les mer


Frode Alnæs Trio


Frode Alnæs Trio spiller pop, jazz og blues – og representerer bredden Alnæs står for. Hans merittliste er ganske unik i de fleste sjangere.

Les mer


Håkon Kornstad


Saksofonisten og sangeren Håkon Kornstad kombinerer jazz og opera. Han er utdannet ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim der han dannet jazzbandet Wibutee.

Les mer


Hans-Kristian Kjos Sørensen


Hans-Kristian Kjos Sørensen er en av få perkusjonister som har gjort en internasjonal solistkarriere. Han har spilt inn CD-er med både improvisert og note-basert musikk innen sjangre som jazz og klassisk for kjente plateselskaper.

Les mer


Håvard Gimse


Håvard Gimse fra Kongsvinger har etablert seg som en av Norges fremste musikere med et ekspansivt repertoar som favner over tretti framførte pianokonserter. Han er ettertraktet både som solist og kammermusiker.

Les mer


Herborg Kråkevik


Herborg Kråkevik er født i Jondal i Hardanger og har vokst opp i et hjem preget av sang, musikk og en sterk familiær tradisjon i å parodiere bygdeoriginaler.

Les mer


Ingrid Bjørnov


Festspillenes favorittvikar Ingrid Bjørnov styrter neste uke til Elverum for å erstatte Farmers Market som dessverre måtte kansellere sin konsert i Rådhus-festsalen.

Les mer


Janove


Janove Ottesen fra Jæren har etter kort tid fått et navn også som soloartist. De fleste kjenner ham nok best som frontfiguren fra Kaizers Orchestra.

Les mer


Jie Zhang


Hun er en av de mest lovende solopianister i Norge i dag. Fra ung alder har hun vunnet en rekke prestisjefylte priser, nasjonalt som internasjonalt.

Les mer


Knut Anders Sørum


Knut Anders Sørum fra Østre Toten er en fremragende musiker, sanger og komponist. Hans store stemme, formidlingsevne og trivelige vesen har sjarmert hele Norge.

Les mer


Lasse Johansen


Lasse Johansen har en lang musikkarriere. Mange vil kjenne ham som mangeårig vokalist i Ole Ivars. Lasse drar igang allsangen under årets Elverumsdagene i regi av Festspillene i Elverum.

Les mer


NICO


New Ideas Chamber Orchestra bergtok mange av oss for første gang under fjorårets festspill. NICO spiller det de selv kaller progressiv klassisk musikk – helt utenat!

Les mer


Ole Andreas Fevang


Ole Andreas Fevang er oppvokst i Lier. Han fullførte sin kantor­utdannelse ved Norges Musikkhøgskole i Oslo i 2011. Fra august 2013 jobber han som kantor i Elverum.

Les mer


Ole Edvard Antonsen


Han er en av verdens fremste trompetsolister og en av Norges absolutt største internasjonale stjerner. Antonsen har opptrådt som solist på de store musikkscenene rundt i mer enn 40 land.

Les mer


Ole Paus


Med sine sylskarpe tekster, særegne stemme og framtoning som en ulv i fåreklær er Ole Paus en artist det er vanskelig å være likegyldig til.

Les mer


Oslo-Filharmonien


Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med en nesten 100 år lang historie. Oslo-Filharmonien spiller årlig om lag 60 til 70 konserter i Oslo, men også på en rekke andre andre arenaer i byen.

Les mer


Philharmonia Schrammeln


Philharmonia Schrammeln spiller typisk folkemusikk fra Wien komponert av Johann og Josef Schrammel, Johan Strauss og andre store musikere fra området.

Les mer


Sidsel Walstad


Helt fra de første harpeforsøkene som 10 år gammel Trondheims-jente hadde Sidsel Walstad målet klart: Hun skulle bli harpist! Og slik ble det.

Les mer


Sigurd Hole + Eli Storbekken


Sigurd Hole er kjent fra sitt arbeid med band og musikere som Eple Trio, Tord Gustavsen, Jon Eberson og sitt eget band Sigurd Hole Trio. Eli Storbekken er en av Norges mest etablerte folkesangere.

Les mer


SmåKORK


SmåKORK er en liten gruppe fra Kringkastingsorkesteret (KORK). Maren Elle (fiolin) er fast medlem av SmåKORK. Til Festspillene i Elverum har hun med seg Marius Flatby fra Brumunddal (solobassist i KORK), Nora Taksdal (solobratsjist…

Les mer


Ungdomssymfonikerne


Ungdomssymfonikerne ble grunnlagt i 1973 av Leif Jørgensen (tidligere konsertmester i Oslo-Filharmonien), Harry Kvebæk (tidligere solotrompetist i Oslo-Filharmonien), og Karsten Andersen (tidl. sjefsdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester).

Les mer


Wolfgang Plagge


Plagge er både komponist og utøver. Verklisten spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker, men hoveddelen består av klaver- og kammer­musikk. lagge favner vidt når det gjelder stilarter.

Les mer


Zienerfilharmonien


Zienerfilharmonien har sitt utspring fra orkestergraven på Kvennstuguteateret i Vallset. De har tatt tak i dansemusikken som ble spilt på storgårdene på Hedmarken, og hentet fram komposisjoner fra lokale komponister.

Les mer


Zook + Maren Elle


Maren Elle er opprinnelig fra Hamar. Zook er kjent fra både Kometkameratene og fra Kash og Zook på NRK Super.

Les mer


lukk

Hovedsamarbeidspartner:

Sparebanken1

Offisielle samarbeidspartnere:

Elverum Energi Østlendingen Eidsiva

Takk til:

Hedmark fylkeskommune Norsk Kulturfond Elverum Kommune

Hovedsamarbeidspartner:

Sparebanken1

Offisielle samarbeidspartnere:

Elverum Energi
Østlendingen
Eidsiva

Takk til:

Hedmark fylkeskommune Norsk Kulturfond Elverum Kommune